Kina foredrag

Kina i det 21. årh.

Forstå den kinesiske civilisation
og Kinas lange og kaotiske vej til det 21. årh.

Vil du vide mere ..?

Shanghai set fra Pudong - 104. etage

Bliv klogere på Kina!

Forstå vor tids Kina, som det har udviklet sig i det 20. årh. gennem revolutioner, krig og kaos til vor tids globale økonomisk supermagt.

Kinas økonomiske udvikling i de sidste årtier er uden sidestykke i verdenshistorien og den mest afgørende begivenhed i det 21. årh. og netop derfor ses Kina i dag (af Vesten), som en trussel mod den eksisterende verdensorden. Den nye Kolde Krig er startet, og kan i værste fald udvikle sig til en militær konfrontation mellem Kina og Vesten.

Jeg tilbyder foredrag til skoler, organisationer, foreninger og virksomheder, med det formål, at give jer et historisk perspektiv på dagens Kina, og dermed et bedre grundlag for at forstå hvad Kina er - og hvad Kina ikke er - og hvorfor de er anderledes end os!

Hvorfor er Kina anderledes?

Få en introduktion til grundpillerne i den kinesiske civilisation:
Yin-Yang, Daoismen, Konfucianismen og Legalismen

Hvordan blev Kina en økonomisk stormagt?

Få et historisk perspektiv på Kinas mere end 100-årige moderniseringsproces. Fra Qing-dynastiets fald i 1912, over Mao Zedongs kommunistiske utopi til Xi Jinpings Kina i dag.

Hvorfor er Kina nu Vestens fjende #1

Ikke siden 1960'erne har USA og Vestens forhold til Kina været SÅ negativt og fjendtlig som i dag. Hvad er baggrunden herfor og hvad handler den nye Kolde Krig om?
Book et foredrag

Emner til Kina foredrag:

I kan vælge et eller flere af de emner som er vist nedenfor. Eller blot vælge en generel introduktion til Kinas historie som vist t.v

En anden vinkel på Kina?

Det billede som vestlige medier tegner af Kina er om ikke direkte misvisende, så dog særdeles ensidigt og negativt. Hvis du vil have en mere nuanceret og retvisende beskrivelse af Kina i dag, så hør hvad vesterlændinge som bor og arbejder i Kina kan fortælle.... Kina set indefra